Kognitiv terapeut
 

                            
                
                                        

            Profil                      Kognitiv terapi                      Hypnoterapi                       KontaktRÅDGIVNING OG VEJLEDNING

Livshistorie
Far, mor og børn


Tilbage til forsiden

 

  
 

Livshistorie

Et livshistorieforløb er en metode, der for den enkelte kan være med til at genskabe en sammenhæng og forståelse af sin egen livssituation, og hermed være med til at rette op på en svækket/ usikker identitet og lavt selvværd.

Mange unge og voksne oplever at de ikke kan forstå bestemte reaktioner hos sig selv, det kan være angst, lavt selvværd osv. Disse reaktioner kan bunde i gamle oplevelser som er ubearbejdet.

Ved at klient og terapeut sammen genskaber og nedskriver klientens livshistorie, med livslinie, familiestamtræ og netværkstegning, opstår der flere og flere “billeder” i klientens hukommelse, og derved en større forståelse af “Hvem er jeg”.

I nogle tilfælde gøres livshistorieforløbet færdig med optegnelser, evt. en livshistoriebog, med besøg på lokaliteter fra barndommen mv.

I andre tilfælde viser det sig at der i livsforløbet har været problemstillinger der nu træder frem, og dermed kan bearbejdes gennem et terapiforløb.

Ofte vil personer der har været oplevet mange skift, svigt og som har mistet, have stor glæde af et livshistorieforløb, idet der i disse situationer kan opstå reaktioner som angst, mindreværd eller depressive tanker, som det nu vil være muligt at bearbejde, bla. gennem den nye viden som klienten har fået gennem livshistorieforløbet.