Kognitiv terapeut
 

                            
                
                                        

            Profil                      Kognitiv terapi                      Hypnoterapi                       KontaktINDIVIDUEL TERAPI

Kriser   Stress   Vrede
Lavt selvværd
Angst, Fobi, OCD  Tvangstanker  
Medmisbrug


Tilbage til forsiden

 

  
 

Stress


Ikke al stress er skadelig. Vi kender alle den situation hvor vi fredag aften kan slappe af oven på en stresset uge på arbejde og i familien.

Stress bliver skadelig og farlig, når vi har været presset over længere tid, og oplever at krav og forventninger har nået grænsen for hvad vi magter. Det kan både være på arbejde og i privatlivet. Problemet opstår hvis vi, har for meget at lave og er meget perfektionistiske, samvittighedsfulde og synes at “jeg burde også lige.... eller har svært ved at sige nej, selv om vi ved vi skulle gøre det.

Stress er egentligt et biologisk fænomen, hvor kroppen aktiverer en del af nervesystemet som giver energi til enten kamp eller flugt. Kroppen kan kun holde til at være stresset i kortere tid, idet længere stressperioder, øger risikoen for psykiske skader. Vi får forskellige syntomer som:

·         koncentrations- og hukommelsesproblemer,

·         hovedpine,

·         problemer med søvn og appetit

·         kropslig uro, rastløsned

·         kort lunte.

Er vi kommet i den situation, må vi reargerer, søge hjælp for ikke at brænde ud, eller risikere at få en depression, fordi vi har overbrugt os selv.