Kognitiv terapeut
 

                            
                
                                        

            Profil                      Kognitiv terapi                      Hypnoterapi                       KontaktINDIVIDUEL TERAPI

Kriser   Stress   Vrede
Lavt selvværd
Angst, Fobi, OCD Tvangstanker  
Medmisbrug


Tilbage til forsiden

 

  
 

Kriser

En krise er en naturlig del af et menneskes udviklingsfaser, hvor man fra barndom til voksenliv stilles i forskellige situationer som kan være svære. Skolestart, nye kammerater, socialidentitet, fra barndom til ungdom videre til voksenliv, hvor man skal skabe vennekreds og begå sig på en arbejdsplads.  Disse ting klarer vi i reglen uden de store problemer.

En krise er et problem når vi oplever, at vi ikke kan overkomme det, at vi ikke har kræfter til at løse problemerne.  Problemet kan være at man føler sig låst fast mellem krav og forventninger hos sig selv eller andre. Hvis vi føler at vi ikke kan klare det, vil det skabe en krise i vores liv og påvirke vores personlighed og vores selvværd. 

Vi kan også opleve en krise, hvis vores drømme og forventninger ikke holder, uanset om vi selv er skyld i det eller ej

Kriser kan også opleves i forbindelse med tab og sorg. Tab af arbejde, eller tab af førlighed. Eller det at have mistet et menneske i forbindelse med sygdom eller ulykke.

Når vi er i krise, kan vi opleve det som forvirring, manglende evne til at træffe valg og beslutninger, stor frustration, tristhed og handlingslammelse.

Men det positive ved en krise er, at når vi, gennem terapien er kommet godt ud af den, oplever vi  at være blevet mere ressourcefuld, mere moden, og en hel del klogere på livet.