Kognitiv terapeut
 

                            
                
                                        

            Profil                      Kognitiv terapi                      Hypnoterapi                       KontaktHYPNOTERAPI

Hypnoterapi


Hypnoterapi
 med børn og unge

 

Tilbage til forsiden

 

  
 

Hypnoterapi

Hypnoterapi med børn/unge
Børn/unge har generelt meget nemt ved at bruge deres fantasi og forestillingsevne, og det kommer dem til gode i hypnoterapien, idet de særlige teknikker som er målrettet børn/unge fanger dem, og da børns/unges bevidste og ubevidste sind, ikke er så adskilt som hos voksne, er de meget åbne for at accepterer de forandringer der skal til at hjælpe dem.

Min erfaring er at hypnoterapi kan bruges til de fleste af de problemstillinger børn og unge støder ind i. De fleste børn er modne nok og kan motiveres fra 6-8 års alderen. Fremgangsmåden er den samme som beskrevet under ”Hypnoterapi” men naturligvis er metoder og teknikker helt målrettet barnet/den unge. I reglen er der tale om lige dele samtale og hypnoterapi. Hypnoterapi er ikke underholdning eller en mirakelmetode, der bare ”klarer” problemerne, der skal arbejdes med det.

Derfor er der altid inden hypnoterapien, en grundig samtale med forældrene, på baggrund af et spørgeskema som de har fået tilsendt og udfyldt. Det er for at få dels praktiske oplysninger om barnet, dels for at forældrene får tid og lejlighed til at fortælle om deres opfattelse af barnets problem. Det giver et så velforberedt terapiforløb som muligt, og dermed tryghed til barnet.

For børn op til 12 år gælder det, at en af forældrene kan være til stede, hvis barnet ønsker det.

For børn/unge over 12 år gælder at respekten for barnets/den unge, betyder at jeg sammen med den unge aftaler hvilke detaljer der skal/må gives videre til forældrene. Forældrene bliver altid informeret overordnet og vejledt så de kan støtte og følge med. Personer over det 18. år ydes naturligvis fuld diskretion og tavshedspligt.

Eksempler på tilstande hvor hypnoterapi har god effekt:

• Fobi, angsttilstande, frygt, utryghed.
• Lavt selvværd, usikkerhed, generthed, nervøsitet, jalousi.
• Frygt for afvisning, forladthed, ensomhedsfølelse.
• OCD tvangstanker/tvangshandlinger.
• Indlæringsvanskeligheder.
• Koncentrationsbesvær.
• Hyperaktivitet.